بایدهای مهم طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه

در این بخش قصد داریم به مواردی اشاره کنیم که شاید در گوشه کنار طراحی های خود به آن توجه نکرده اید و فکر می کردید که حائز اهمیت نیست و از آن گذشته اید و در 6بخش کاربردی برای شما نکاتی را ذکر نموده ام .

1 مکان دقیق:

این مبحث و قرار گیری آن در ابتدای مطالب آشپز خانه دلیل محکمی دارد که در ادامه به آن می پردازیم . تصور کنید شما صاحب خانه تلقی می شوید یا یکی ازافراد خانواده هستید و در نبود شما میهمانان ناخوانده به منزلتان می آیند و با شما تماس گرفته شده و سفارشاتی اعم از اقلام پذیرایی را به شما می دهند و بعد از تهیه آنها قصد دارید سریعا خود را به منزل رسانده و بدون اینکه میهمانان متوجه شوند آنها را به آشپز خانه ببرید اگر مکانی که به آن در پلان آپارتمانتان اختصاص داده باشند دور از درب ورودی و بعد از طی کردن فضای پذیرایی و از روبروی میهمانان باشد چه منظره غیر متعارف و دارای نقص و ابهامی را در چشم و ذهن میهمان ایجاد می کند و با نظاره کردن پاکت های خرید از موجودی کامل یخچال و قفسه های آشپزخانه ما می توانند با خبر شوند به نظر شما این مناسب است؟در صورتی که اگر جایگذاری آشپزخانه در پلان به صورت صحیح انجام گرفته شده باشد پس از وارد شدن به خانه نزدیک ترین مکان آشپزخانه است و می تواند در ایفای نقش هرچه بهتر شما برای میزبانی از میهمان پاسخ گو بوده و در تمام مدت که میهمان در منزل شماست هیچ ذهنیت دیگری به غیر از اینکه برای رسیدن و پیوستنتان به جمع انتظار بکشد برایش ایجاد نمی شود درضمن مبحث دیگری در مکان و آشپزخانه باید به آن دقت کنیم نور طبیعی است که در مباحث بعدی به آن میپردازیم... بایدهای مهم طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه

دکوراسیون کابینت آشپزخانه01

 2 طراحی و رندر:
بعد از مشخص نمودن مکان دقیق آشپزخانه باید یک قلم و کاغذ برداشته و تمام نکاتی که در ادامه مطلب ذکر می کنم در آن گرد آوری کنید ودر ذهن و ضمیر ناخودآگاه خود تجسم سازید چرا که خلق اثر وابسته به تجسم وترسیمنمودن آن برروی صفحه کاغذ یا مانیتور کامپیوتر شماست و در نظر داشته باشید که هرچه در طراحی صحیح خلق تصورات ذهنی خود زمان بگذارید در انتها به نتیجه ای مطلوب همگام با درج تجسمتان دست پیدا می کنید چون انسان با سلایق متفاوت پا برروی این کره خاکی میگذارد و برای اجرائی نمودن آن فقط باید اقدام کند و مقدم بودن تصمیماتش همیشه در الویت قرار می گیرد . این مطلب به نقل از مارک کانگینهام را که می گوید طراحی دکوراسیون داخلی امری است که نیاز به تحقیق و دانش کافی دارد ، را به جرات نقد کنم چرا که اگر به ابتدای خلقت انسان تا به امروز بنگریم در می یابیم که بشر از ابتدا هیچ دانش یا کتب درسی بر دست نداشته و برای ساختن سقف و سر پناه برای خود و خانواده اش از تصورات و خواسته هایش پیروی کرده است و فقط دست به اقدام زده و هر آنچه که در ذهن خود پرورش می داده است را اجرا نموده و ما در عصر حال شاهد پیشرفت های آن هستیم . هدف من از نقد و برسی در جهت هدف معماری معاثر این است که ترس و خصوصی سازی را در مبحث معماری و طراحی از خود دور ساخته و فقط دست به اقدام بزنید و مطمئن باشید در انتها به نتایج دلخواهی دست پیدا می کنید که همیشه انتظار پدیدار شدن آن را می کشیدید و به صراحت می توانم به شما بگویم که هر آنچه در ذهن شما می گذرد همانی است که به شما آرامش و لذت زندگی را می بخشد. اگر خود طراحی معماری را از بر هستید که مسلما می توانید به راحتی آن را به یک اثر تبدیل کنید و اگر مشرف به علم طراحی با کامپیوتر نیستید به سراغ شخصی که واقف به این متد است رفته و ایده هایی که در سر شماست و علاقه دارید به اجرا برسد را به آن انتقال دهید و بگذارید آن شخص برای شما و ایده هایتان دست به حرکت بزند و نگذارید طراحایده های خود را به شما القا کند چرا که من و شما اینجا خواسته ای که داریم گسترش و اجرائی نمودن افکار درمحل زنگیمان است و مبحثی که بعد از طراحی بر روی قالبهای ایجاد شده ،نرم افزارهای الگوئی و سیستمی می خواهیم به آن اشاره کنیم رندر ) (renderگرفتن است که این کار می تواند نتیجه مطلوبی پس از مبحث طراحی را به ما ارائه نماید و ما قبل از اجرا هم می توانیم نتیجه کار خود را به وضوح ببینیم و یا حتی ایرادات آن را حذف یا کم و کاست های آن را اضافه نماییم....بایدهای مهم طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه

3 اپن و میز کار:
در مبحث آشپزخانه به وفور به نام و ظاهر اپن برخورد زیادی نموده ایم به گونه ای که به نسبت زیادی از آشپزخانه های بسته در طراحی معماری داخلی خارج شده ایم و کارایی اپن و میز کار در اجرائی بودن و تنظیم کارهای شکل گرفته در آشپزخانه برمی گردد که اغلب زمان آشپزی با حجم کار زیاد یا حتی کم کاربردی بودن آن زیاد احساس می شود ، منظور از میزکار حذف کردن اپن در قسمت جلوی آشپزخانه و ایجاد میز نسبتا عریض با قابلیت ایجاد فضاهایی از کابینت ها و یونیت های قابل دسترس برای نگاه داری ظروف پذیرایی و وسایل آماده سازی است .طراحی صفحه ایی برای انجام کارهایی که نیاز به زیر دستی محکم برای خورد کردن سبزیجات و پروتئین به کار می رود امری است حیاتی و این میز را اغلب در وسط آشپزخانه جا می دهیم به صورت ثابت و هم به طریقی که امکان جابجایی داشته باشد و اگر تغییراتی در کاربردی بودن آن ایجاد نمائیم و یک گاز صفحه ای برقی و یک سینک شست وشوی سبزیجات و میوه و در بالای آن یک هود تعبیه کنیم می توان آن را (جزیره یا آیلند ) نامید که مسلما کارائی آن بیشتر شده و باعث تقسیم فضای فعالیت در آشپزخانه میشود و گذشته از موارد گفته شده در مبحث کاربردی بودن آن به زیبائی بخشیدن هرچه تمام تر در فضای آشپزخانه نیز میتوان اشاره کردودر طراحی کلاسیک و مدرن جایگاه به سزائی دارد و یک رکن و نقش اساسی از خود ایفا می سازد لذا از شما دوست عزیز خواهشمندم با وجود طرح های مختلف و بسته به نیازی که در آن فضا دارید به انتخاب درست جز از این طراحی بپردازید و همان طور که در انتخاب درب ورودی ،فیلترینگ و جای درست آشپزخانه ذکر کردم و از حائز اهمیت بودن نکات کوچک ولی پر ارزش اشاره نمودم در طراحی آشپزخانه انتخاب درست هریک از اجزای آن دقت کافی به عمل آورید و مسأله دیگری که باید برای انتخاب متریال به آن توجه داشته باشید روکش روی اپن ،میزکار و یونیت های آشپزخانه است که از صفحه ،HBLسنگ صابون ، سنگ گرانیت ،سنگ مصنوعی کورین استفاده می شود و در ادامه نمونه هایی به صورت تصویر
برای شما ارائه نموده ام که می تواند در انتخاب درست میز کاز و اپن به شما کمک زیادی بکند ....بایدهای مهم طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه

4 صبحانه خوری:
در این مورد شاید برای شما سوال شکل گرفته باشد که که چه فرقی بین صبحانه خوری با ناهار وجود دارد؟درجواب باید عرض کنم در میز طراحی شده برای صبحانه به دلیل مختصر بودن مواد استفاده شده برای تهیه یک صبحانه کامل نیاز به فضا یا میز بزرگ نیست و می توان بر روی میز کار یا جزیره ای که در فضای آشپزخانه ایجاد نموده ایم به صورت پیشخوان یا همان میزی که برای آماده سازی مواد پخت و پزتهیه دیده ایم چند صندلی معروف به اپنی با ارتفاع مناسب در روبروی آن قرار دهیم و به همین راحتی فضایی با قابلیت صرف صبحانه و همخوان با فضای دکوراسیون و طراحی خود ایجاد کنیم که در این صورت می توانیم در محیط منزل صرف جویی و آنها را برای بهترشدن خلق آثار خود به کار گیریم و همانطور که در مباحث قبل ذکر نمودم فضاسازی دقیق و مناسب برای ما بسیار حائز اهمیت است و باید در طراحی هایی که انجام می دهید موقیت مکانی اجسام را به صورتی قرار دهید که غیر متعارف و نامفهوم به نظر نیاید و هنگامی که خود و حتی میهمان با آن روبرو می شوند حس خوب برایشان ایجاد کند و از فنی بودن قرار گیری اجسام در مجاورت آن از
خالق آنها با زبان ستایشی یاد کنند....بایدهای مهم طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه

5 نور طبیعی:
نور طبیعی را می توان به عنوان عنصر اصلی زندگی و روح نامید و چنانچه از آن صرف نظر کنیم روح فضا و مکان خود را از بدن بی جانش ستانده و در مقابل شاهد تحلیل و کم شدن ارزش در اثر ایجاد شده در فضای آشپزخانه و حتی کل منزل می شویم و سپری نمودن زمان طولانی در آن محیط برای ما صلب آرامش به عمل می آورد و به نقل از لوئی کان (فضای بدون نور طبیعی هیچ چیز نیست )در گذشته تا به امروز این رکن در طراحی بسیار اهمیت داده شده و حتی در ساختمان های امروزی و دقت به طراحی نما در آنها به شکل گیری پنجره های بازشونده یا بسته بزرگ شیشه ای برخورد می کنیم که حتی با نظاره به آنها از بیرون سازه حس انرژی مثبت به ما منتقل می گردد چون از نظر علم روانشناسی حتی با پیشرفت بشردر راحت سازی و آرامش مصنوعی و ایجاد سازه های فول امکانات بازهم ایجاد فضاهایی مملو از گل و گیاه و نور طبیعی در ساختمان ها الزامیست چرا که انسان از طبیعت شکل گرفته است و تنها گزینه ای که می تواند از نظر روحی در ما ورود کند و تسکین بخش روح درگیر ما است چیزی نیست جز طبیعیت و نور در فضای منزل و آشپزخانه و موردی است که نمی توان از آن گذشت چون آشپزخانه بخشی از فضائی است کهاعضای خانواده وقت زیادی را در آن سپری میکنند و لازم است که رفع خستگی و فرایند انرژی را به دست نور طبیعی بسپارید .
توصیه و پیشنهاد من دراین عنصر ایجاد حتی یک پنجره کوچک به اندازه یک متر طول و ارتفاع پنجاه سانتی متر است و مطمئن باشید در مبحث انرژهای دریافتی متوجه حضور پرنگ آن در فضای خود می شوید.

6 سقف و نور مصنوعی:
در این مبحث که مهم تلقی می شود باید مواردی را ذکر کنم که می تواند در بهتر شدن و کاربرد بهتر تمام اجزای آشپزخانه به شما کمک کند. .1سقف ها با متریال های متفاوتی می توانند در اجرایی شدن طرح به شما یاری ببخشند مانند کناف با الگوی قاب که در نقطه مرکزی آن از لامپ های پر نور برای زمان هایی که استفاده از آشپز خانه به حد نهائی خود می رسد و درشیار داخلی قاب کناف به طور مخفی از لامپ های پیوسته ممتد (شلنگی)استفاده کنیم همچنین در عمق و عرض کناف از هالوژن های  LEDمنفرد برای بهتر شدن نور و متمرکز شدن آنها بر روی صفحه کابینت استفاده نماییم و در نقطه مرکزی پیشنهاد دیگری هم می توانم به شما ارائه دهم و آن اجرای سقف (باریسول ) است ،باریسول لاستیک باد کنکی است که با قابلیت ارتجاعی بودن و کشش مناسب به لبه های ارتفاعی کناف نصب شده و در زیر آن لامپ هایی با نور پراکنده نصب می شود که مانند ماه در آسمان شب در آشپزخانه به شما می تابد و لازم به ذکر است به دلیل مقاومت و دوام بالایی این مدل ازسقف ها دارد استفاده از آنها بسیار مقرون به صرفه بوده و از نظر زیبائی می تواند نقش به سزائی را در بهره وری خود ایفا کند .نور مصنوعی به تمام نورهایی میگویند که به صورت غیر طبیعی و توسط وسائلی که برای روشنایی متصل به نیروی برق به کار گرفته می شود و به غیر از سقف ها در لبه های زیرین کابینت های بالایی و پائینی برای نور کم و شب خواب به صورت ممتد (شلنگی) یا متمرکز (هالوژنی) مورد استفاده قرار می گیرد....بایدهای مهم طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه

مطالب ناتک را به اشتراک بگذارید

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn